Vanligtvis lagar jag rätten på kalv eller griskött med idag använde jag kycklingfilé.
Koktiden förkortas rejält och resultatet blir lika bra.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1½ liter vatten
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
1 ½ kycklingbuljongtärning
1 ½ tsk salt
7 kryddpepparkorn
1 stor knippe dill
Gör så här:
Skär kycklingen i tärningar och lägg dem i en gryta. Ta bort dillen från dillkvistarna och spara dem till såsen. Skala och skär löken i grova bitar. Lägg i kött, lök, dillkvistar, buljongtärning, kryddpeppar, salt och vatten i en gryta.
Låt koka tills kycklingen är klar i ca 15 minuter. Skumma köttet vid behov.
Sås:
50 g smör
4 msk vetemjöl
5 dl buljong från kycklingen
3 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk ättika ( 12%)
1 ½- 2 msk socker
salt
Koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och koka ett par minuter.
Smaka av med ättiksprit, socker, salt och peppar. Lägg i kycklingen och låt det blir varmt.
Rör sist i dillen.
Servera med kokt potatis.
3 msk ättika ( 12%)
1 ½- 2 msk socker
salt
peppar
aromat
ca 1 1/2 dl hackad dill
ca 1 1/2 dl hackad dill
Gör så här:
Smält smöret i en gryta. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong från kycklingkoket.Koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och koka ett par minuter.
Smaka av med ättiksprit, socker, salt och peppar. Lägg i kycklingen och låt det blir varmt.
Rör sist i dillen.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar