Till kräftskivan som vi hade så bjöds det på flera olika sorters rätter som jag kommer att lägga ut receptet på. Först ut blir den marinerade fläskfilén med smak av vitlök, chili och lime.
- Ingredienser:
- 4 st fläskfiléer
- salt
- peppar
- grillkrydda
Marinad:
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 2 röd chili , finhackad
- 1 lime saft och skal
- 1 dl soja
- 1 dl balsamvinäger
- 3 dl olja
- 1 dl finhackad bladpersilja + till garnering
- ½ tsk salt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i smör och och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg sedan över filéerna i en ugnsfast form. Stek i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 70°. Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 3 timmar i kylskåp eller gärna över natten.
Vänd gärna köttet i marinaden ett par gånger. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet. Garnera med lite mer bladpersilja.
Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 3 timmar i kylskåp eller gärna över natten.
Vänd gärna köttet i marinaden ett par gånger. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet. Garnera med lite mer bladpersilja.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar