Ingredienser:
3 dl okokt minipasta
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
15 cm purjolök
1 schalottenlök
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
2 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
salt
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.
Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, saft och skal från limen.
Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar. Smaka av soppan med salt.
Koka pastan i en separat gryta och lägg i den i soppan när den är klar.
Servera med vitlöksbröd.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar