lördag 3 januari 2015

Nutella semifreddo

Semifreddo är italienska och betyder halvfrusen. Jag brukar göra semifreddo med kola, nutella eller chokladsås som smaksättning. Men till nyår gjorde jag en nutella semifreddo.
För att nutellan lättare ska kunna ringlas ner i smeten och över smeten, så brukar jag värma den lite i micron.

Ingredienser:
Till 8 portioner behöver du:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
ca 300 g nutella 

Gör så här:
Ta fram 3 st vispskålar.
Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med 1 msk av sockret. Vispa gulorna tillsammans med 1 msk socker. Vispa grädden.
Lägg den ena marängbotten i en rund form och krossa den andra.
Rör försiktigt ihop, äggulor, vitor, grädde och den krossade marängen.
Ringla ner det mesta av nutellan i smeten, så att den blir marmorerad. 
Lägg i smeten över marängen och ringla det sista av nutellan över glassen.
Frys i minst 4 timmar innan servering.
Servera med färska jordgubbar.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut