För att nutellan lättare ska kunna ringlas ner i smeten och över smeten, så brukar jag värma den lite i micron.
Ingredienser:
Till 8 portioner behöver du:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
ca 300 g nutella
Gör så här:
Ta fram 3 st vispskålar.
Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med 1 msk av sockret. Vispa gulorna tillsammans med 1 msk socker. Vispa grädden.
Lägg den ena marängbotten i en rund form och krossa den andra.
Rör försiktigt ihop, äggulor, vitor, grädde och den krossade marängen.
Ringla ner det mesta av nutellan i smeten, så att den blir marmorerad.
Lägg i smeten över marängen och ringla det sista av nutellan över glassen.
Frys i minst 4 timmar innan servering.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar