fredag 2 januari 2015

Potatisterrin med chevréost

Idag har jag städat ut det mesta av julen, men någon stjärna och ljusstake är kvar.
Ikväll ska vi ut och äta på min favvo restaurang. Vi fick ett presentkort i julklapp:)
Recept på potatis terrinen som vi hade på nyår kommer här.

Ingredienser:
1,5 kg potatis
200 g chevréost
2 ägg
1 dl cremefraiche
1 ½ dl grädde
1 msk finhackad färsk rosmarin
½ dl finhackad färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 ½ tsk salt
lite peppar

Gör så här:
Skala och skiva potatisen.. Blanda crème fraiche, grädde, chevréost, vitlök, salt och peppar i en gryta och låt koka upp. Lägg ner potatisen och rör ner äggen och örterna. 
Klä en form med bakplåtspapper ca 20x 25 cm.
Lägg potatisen i formen och platta till den. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 1-1½ timme eller tills potatisen är mjuk och kakan har fått fin färg. Täck ev över med aluminium folie, så den inte blir för mörk. Ta ut och låt den svalna en stund och ta sedan ur den från formen.
Låt terrinen svalna och skär den sedan i rutor. Värm inför servering på 175 grader tills den är varm ca 20 minuter. Vill du äta den direkt så skär den försiktigt i rutor när den är varm.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut