Till den serverades potatis, brunsås, morötter, haricoverts och lingon.
Jag tycker att det blir väldigt gott med sältan från baconen.
Ingredienser:
750 g blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
½ dl grädde
1 riven gul lök
150 g champinjoner
1 ½ tsk salt
1 tsk aromat
2 krm vitpeppar
½ msk mejram
1 ½ pkt bacon
Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Finhacka löken och stek den glansig i en panna.
Ingredienser:
750 g blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
½ dl grädde
1 riven gul lök
150 g champinjoner
1 ½ tsk salt
1 tsk aromat
2 krm vitpeppar
½ msk mejram
1 ½ pkt bacon
Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Finhacka löken och stek den glansig i en panna.
Skär champinjonerna i bitar och stek dem lätt i smör.
Lägg i löken och champinjonerna i färsen tillsammans med ägg och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt.
Forma till en avlång limpa och linda baconen runt färsen och lägg dem i en ugnsform.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.
Häll på lite vatten efter en halvtimme, så att det bli lite sky till såsen.
Såsen:
Skyn från köttfärslimpan
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
soya
1 tsk aromat
Gör så här:
Smällt smöret och vispa i mjölet. Tillsätt grädde, mjölk, kalvfond, soya, svartvinbärsgelé och kryddor.
Vispa till sist i skyn och låt såsen koka ihop.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.
Häll på lite vatten efter en halvtimme, så att det bli lite sky till såsen.
Såsen:
Skyn från köttfärslimpan
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
soya
1 tsk aromat
vitpeppar
salt
salt
Smällt smöret och vispa i mjölet. Tillsätt grädde, mjölk, kalvfond, soya, svartvinbärsgelé och kryddor.
Vispa till sist i skyn och låt såsen koka ihop.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar