Till middag ikväll lagade jag en stor gryta med chili con carne.
Till grytan hade vi ris, en grönsallad och nachoschips.
Ingredienser:
2 gula lökar
800 g blandfärs
1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd färsk chili
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås (400 g x 2)
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 köttbuljongtärningar2 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 ½ tsk salt
soya
Gör så här:
Skär löken och paprikan i bitar och finhacka vitlöken och chilin. Bryn färsen. Lägg i löken, paprikan, vitlöken och chilin och fräs i några minuter till. Häll i krossade tomater, vatten, vita bönorna samt kryddorna och låt sjuda ihop. Tillsätt creme fraiche och ta i lite soya om du vill ha grytan mörkare.
soya
Gör så här:
Skär löken och paprikan i bitar och finhacka vitlöken och chilin. Bryn färsen. Lägg i löken, paprikan, vitlöken och chilin och fräs i några minuter till. Häll i krossade tomater, vatten, vita bönorna samt kryddorna och låt sjuda ihop. Tillsätt creme fraiche och ta i lite soya om du vill ha grytan mörkare.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar