Det börjar närma sig påsk och då är det många som bjuder på påskbuffé.
Här kommer receptet på en crabsticktårta på kavringsbotten som passar bra till buffén.
Ikväll kommer vänner på besök och det kommer att bjudas på smördegsinbakad fläskfilé, hasselbackspotatis och gorgonzolasås.
Till efterrätt blir det chokladfondant med hallonsås och vaniljglass.
Recepten kommer att läggas ut under veckan som kommer.
Här kommer receptet på en crabsticktårta på kavringsbotten som passar bra till buffén.
Ikväll kommer vänner på besök och det kommer att bjudas på smördegsinbakad fläskfilé, hasselbackspotatis och gorgonzolasås.
Till efterrätt blir det chokladfondant med hallonsås och vaniljglass.
Recepten kommer att läggas ut under veckan som kommer.
Ingredienser:
Botten:
200 g kavring
75 g smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
crabstick (200 g)
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 dl kesella
2 msk finhackad dill
1 rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg
2 msk pepparrot
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Garnering:
Rädisor
dill
200 g kavring
75 g smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
crabstick (200 g)
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 dl kesella
2 msk finhackad dill
1 rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg
2 msk pepparrot
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Garnering:
Rädisor
dill
Gör så här:
Mixa kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det i brödet.Klä en form med avtagbar kant med plastfolie. Ca 24 cm i diameter.
Lägg i bröd/smör blandningen och platta ut i formen. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka och finhacka äggen. Finhacka crabsticken.
Skala och finhacka löken.
Blanda ihop creme fraiche, majonäs, kesella och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i ägg och lök och rör runt.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Ta av från värmen och låt svalna en aning.
Rör ner gelatinet i röran och lägg den över brödblandningen.
Ställ crabsticktårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten.
Lossa tårtan från formen med hjälp av plastfolien och flytta över till ett serveringsfat.
Skär rädisorna i skivor och garnera tårtan med rädisor och dill.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Ta av från värmen och låt svalna en aning.
Rör ner gelatinet i röran och lägg den över brödblandningen.
Ställ crabsticktårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten.
Lossa tårtan från formen med hjälp av plastfolien och flytta över till ett serveringsfat.
Skär rädisorna i skivor och garnera tårtan med rädisor och dill.
Jösses vad gott det låter, älskar crabbfish. Verkligen något att tänka på till påsk. Trevlig helg.
SvaraRaderaEwa