söndag 13 september 2015

Laktosfri kladdkaka

I samarbete med Jaquot och laktosfri choklad har jag bakat en laktosfri kladdkaka.
Till kladdkakan serverades grädde.
Klicka här för att läsa om den laktosfria chokladen.
Jag använde Jaquots mjölkchoklad creme och den chokladen blev väldigt god i kladdkakan.

Ingredienser:

Till en kladdkaka behöver du:
3 ägg
2 1/4 dl socker
100 g Jaquot mjölkchoklad creme
175 g laktosfritt smör
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Gör så här:
Ägg och socker vispas ihop. Smällt smöret tillsammans med blockchokladen i en kastrull.
Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en springform.

Grädda i ca 14 min på 200 grader. Kladdkakan ska vara lite "gungig" i mitten när du skakar den.
Låt gärna stå till dagen efter innan servering.
Pudra över lite florsocker. Servera med grädde eller glass.










Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut