Dessa underbara kakor är inte alls nyttiga med väldigt goda. Kan även varna för att de är beroendeframkallande.
För lite extra påskkänsla så garnerades dom med små chokladpåskägg.
Ingredienser:
ca 30 stycken kakor:
300 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
200 g grovt hackad mjölkchoklad
300 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
200 g grovt hackad mjölkchoklad
Garnering:
godis chokladägg
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ihop. Tillsätt resten av ingredienserna.
Fortsätt att blanda tills smeten blir fast.
Blanda i mjölkchokladen i smeten.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut till platta kakor. Tryck försiktigt i godisäggen i kakorna.
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ihop. Tillsätt resten av ingredienserna.
Fortsätt att blanda tills smeten blir fast.
Blanda i mjölkchokladen i smeten.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut till platta kakor. Tryck försiktigt i godisäggen i kakorna.
Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem, då de är ganska porösa när du precis har tagit ut dem från ugnen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar