lördag 26 mars 2016

Räkpaj på kavringsbotten

Idag ska vi på påskknytis hos min sambos mamma och en av de rätterna som vi tar med oss är en räkpaj på kavringsbotten. Gott och lätt att göra.

Ingredienser:
Botten:
200 g kavring
50 g smör

Fyllning:
400 g skalade räkor
2 ägg
2 avocado
1 rödlök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt
peppar

Dekoration:

räkor
citronskivor
dill

Gör så här:

Smällt smöret. Finfördela kavringen i en matberedare och tillsätt smöret.
Tryck ut i en pajform och ställ kallt. Hårdkoka äggen och skala räkorna.
Skär räkor, ägg och avocado i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och lägg den över botten.
Dekorera med räkor, citronskivor och dill.
Låt gärna pajen stå en stund i kylen innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut