Lammracksen kryddades med vitlök och rosmarin och de blev väldigt goda och saftiga.
Till dem serverades en chevrésås och en potatiskaka med smak av vitlök och persilja.
Receptet på potatiskakan hittar du här.
Ingredienser:
Till 4 personer:
1 kg lammracks
4 st finrivna vitlöksklyftor
3 ½ msk finhackad färsk rosmarin
salt
peppar
smör
Gör så här:
1 kg lammracks
4 st finrivna vitlöksklyftor
3 ½ msk finhackad färsk rosmarin
salt
peppar
smör
Gör så här:
Finhacka rosmarinen och riv vitlöken och blanda ihop dem.
Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Tag bort köttet från värmen och gnid in det med vitlök och rosmarin. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 60-62 grader. Då är köttet rosa. Ta ut det från ugnen och linda in det i aluminiumfolier, låt det vila i ca 15 minuter. Skär upp köttet mellan varje ben innan servering.
Tag bort köttet från värmen och gnid in det med vitlök och rosmarin. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 60-62 grader. Då är köttet rosa. Ta ut det från ugnen och linda in det i aluminiumfolier, låt det vila i ca 15 minuter. Skär upp köttet mellan varje ben innan servering.
Chevrésås:
100 g chevréost utan kanter
1 ½ dl creme fraiche
salt
Gör så här:
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar