fredag 25 mars 2016

Lammracks med chevrésås

Då är det påsk igen och vi inledde påsken igår med att laga lammracks.
Lammracksen kryddades med vitlök och rosmarin och de blev väldigt goda och saftiga.
Till dem serverades en chevrésås och en potatiskaka med smak av vitlök och persilja.
Receptet på potatiskakan hittar du här.

Ingredienser:
Till 4 personer:
1 kg lammracks
4 st finrivna vitlöksklyftor
3 ½ msk finhackad färsk rosmarin
salt
peppar
smör

Gör så här:
Finhacka rosmarinen och riv vitlöken och blanda ihop dem.
Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Tag bort köttet från värmen  och gnid in det med vitlök och rosmarin. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 60-62 grader. Då är köttet rosa. Ta ut det från ugnen och linda in det i aluminiumfolier, låt det vila i ca 15 minuter. Skär upp köttet mellan varje ben innan servering.

Chevrésås:
100 g chevréost utan kanter
1 ½ dl creme fraiche
salt

Gör så här:
Mosa osten och rör ner creme fraichen. Smaka av med salt.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut