lördag 30 april 2016

Hallon och lakrits semifreddo

Jag hoppas att alla har haft en riktigt bra Valborg så här långt.
Äntligen så har det varit lite solsken ute och vi har suttit och ätit på den inglasade altanen. 
Till efterrätt åt vi en hallon och lakrits semifreddo. Hallon och lakrits är väldigt gott tillsammans.

Ingredienser:
Till 8 portioner behöver du:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
4 dl hallon
20 st turkisk peppar

Gör så här:
Ta fram 3 st vispskålar.
Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med 1 msk av sockret. Vispa gulorna tillsammans med 1 msk socker. Vispa grädden.
Lägg den ena marängbotten i en rund form och krossa den andra. Mosa hallonen och krossa den turkiska pepparn.
Rör försiktigt ihop, äggulor, vitor, grädde, den krossade marängen, de mosade hallonen och hälften av den krossade turkiska pepparn.
Lägg i smeten över marängen. Strö över resterande av den turkiska pepparn.
Frys den i minst 4 timmar eller över natten.

Garnera med färska hallon precis innan servering.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut