söndag 1 maj 2016

Smörgåstårtebakelse med tonfiskfyllning

Redan söndag och imorgon är det jobb igen. Jag hoppas att ni liksom jag har haft en bra helg. Själv har jag blivit firad med paket och blommor på min födelsedag. Tack så mycket!
Igår kväll så åt vi smörgåstårtebakelser med tonfiskfyllning. Lätt att göra och väldigt gott. 

Ingredienser:
Till 8 st behöver du:
24 skivor formfranska 
Fyllning:
2 burkar tonfisk
1 burk creme fraiche
1 dl majonäs
½ finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
1 krm salt
½ krm peppar
Runt om:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
lite salt

Garnering:
8 salladsblad
16 skivor skinka
800 g skalade räkor 
16 skivor gurka
1 apelsin
16 gurkskivor
persilja
8 skivor ost

Gör så här:
Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Skär bort kanterna på brödet.
Lägg på fyllningen på två lager. Blanda ihop creme fraiche och majonäs och lite salt.

Bre på runt om varje bakelse med hjälp av en slickepott. Täck över dem och låt stå till dagen efter.
Garnera med salladsblad, skinka, räkor, apelsin, gurka, ost och persilja. Klart att servera.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut