Igår kväll så åt vi smörgåstårtebakelser med tonfiskfyllning. Lätt att göra och väldigt gott.
Ingredienser:
Till 8 st behöver du:
24 skivor formfranska
Fyllning:
2 burkar tonfisk
1 burk creme fraiche
1 dl majonäs
½ finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
1 krm salt
½ krm peppar
Runt om:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
lite salt
1 burk creme fraiche
1 dl majonäs
½ finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
1 krm salt
½ krm peppar
Runt om:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
lite salt
Garnering:
8 salladsblad
16 skivor skinka
800 g skalade räkor
16 skivor gurka
1 apelsin
16 gurkskivor
16 gurkskivor
persilja
8 skivor ost
Gör så här:
Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Skär bort kanterna på brödet.
Lägg på fyllningen på två lager. Blanda ihop creme fraiche och majonäs och lite salt.
Bre på runt om varje bakelse med hjälp av en slickepott. Täck över dem och låt stå till dagen efter.
Garnera med salladsblad, skinka, räkor, apelsin, gurka, ost och persilja. Klart att servera.
Lägg på fyllningen på två lager. Blanda ihop creme fraiche och majonäs och lite salt.
Bre på runt om varje bakelse med hjälp av en slickepott. Täck över dem och låt stå till dagen efter.
Garnera med salladsblad, skinka, räkor, apelsin, gurka, ost och persilja. Klart att servera.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar