lördag 9 april 2016

Ketchup

Visst är det lite lyxigt att servera en hemgjord ketchup till hamburgaren eller till köttfärssåsen. Det är inte alls svårt att göra och den håller i ca 3 veckor i kylskåpet.

Ingredienser:
400 g krossade tomater
2 silverlökar
1 dl tomatpuré
1 dl farinsocker
3 msk vitvinsvinäger
1 röd chili
1 ½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär silverlöken och vitlöken i bitar. Finhacka den röda chilin.
Fräs löken och chilin i smör utan att den får färg. Tillsätt farinsockret och låt det smälta.
Lägg i de krossade tomaterna, tomatpurén, vitvinsvinägern, saltet och pepparn.
Sjud ketchupen i ca 20 minuter utan lock. Rör om då och då. Tag bort ketchupen från värmen och mixa den slät. Häll upp den på rena flaskor.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut