Jag blev så himla sugen på bondkringlor med kall mjölk till.
Så jag ställde mig och bakade några. Jag använde 2 sorters mjöl, rågsikt och dinkelmjöl.
Ingredienser:
125 g margarin8 dl rågsikt
5 dl dinkelmjöl
3 tsk hjortronsalt
1½ dl socker
5 dl mjölk
Gör så här:
Rör margarinet mjukt och tillsätt 5 dl av rågsikten och 5 dl av dinkelmjölet.
Tillsätt därefter hjortronsaltet, sockret och mjölken. Lägg sedan i resterande av rågsikten.
Lägg degen på ett mjölat bakbord och baka ut till 16-18 stora kringlor.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-11 minuter.
3 tsk hjortronsalt
1½ dl socker
5 dl mjölk
Gör så här:
Rör margarinet mjukt och tillsätt 5 dl av rågsikten och 5 dl av dinkelmjölet.
Tillsätt därefter hjortronsaltet, sockret och mjölken. Lägg sedan i resterande av rågsikten.
Lägg degen på ett mjölat bakbord och baka ut till 16-18 stora kringlor.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-11 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar