tisdag 12 juli 2016

Italiensk lasagne

En lasagne går alltid hem hos oss. Denna gången fick den lite inspiration från Italien.
Det finns så mycket gott som man kan laga av köttfärs och här kommer receptet på en italienskt inspirerad lasagne.

Ingredienser:
lasagneplattor

Köttfärsen:
700 g blandfärs
2 gula lökar

2 morötter
1 burk krossade tomater
½ dl mjöl
5 dl vatten
1 dl ketchup
2 lagerblad
1 tsk oregano
2 tsk basilika
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
1 tsk salt
soya för färgens skull


Gör så här:
Skala och hacka löken och morötterna. Bryn färsen, löken och morötterna.

Pudra över vetemjölet och rör in det i färsen. Häll på krossade tomater, vatten och ketchup. Tillsätt kryddor och soya. Låt stå och småputtra tills köttfärssåsen har kokat ihop. 

Ostsås:
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 msk socker
2 dl riven ost
½ tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk aromat


Topping:
riven parmesanost

Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret. Häll i mjölk och grädde. Lägg i osten. Låt koka ihop under omrörning. Krydda med salt, peppar, aromat och socker.
Lägg ett tunt lager ostsås i botten av en form och sedan lasagneplattor, köttfärs, ostsås, plattor, köttfärs osv. Avsluta med köttfärs och ostsås. Sätt in i ugnen på 200 grader tills lasagneplattorna är mjuka.




1 kommentar :

Skriv ut