Jag brukar göra den med fläskfilé eller kycklingfilé, men att göra med lax är lika gott.
Ingredienser:
Salladen räcker till 5-6 personer:
3 kycklingfiléer
300 g äggnudlar
1 knippe rädisor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 avokado
1 rödlök
2 dl cashewnötter
1 lime till garnering
Marinad till salladen:
2 msk sesamolja
1 dl sweet chilisås
½ dl ljus soya
2 st pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 tsk socker
2 msk riven ingefära
2 msk oyster sauce
1 st röd chili
1 lime pressad (saft och skal)
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt den stå och dra lite.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Skär paprika, lök, rädisor och avokado i bitar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen och lägg upp på ett fat.
Häll över det mesta av marinaden.
Stek kycklingen och krydda med salt och peppar och lägg den över salladen.
Häll över resten av marinaden.
Rosta till sist cashewnötterna och strö dem över salladen eller servera dem vid sidan av.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar