Picklade grönsaker är gott och av detta receptet blir det två stora burkar.
Jag använde blomkål, rödlök och morötter.
Ingredienser:
Till 2 stora burkar behöver du:
1 stort blomkålshuvud
2 rödlökar
4 morötter
Lag:
2 dl ättika 24%
6 dl socker
7 dl vatten
4 msk salt
4 tsk gula senapsfrö
4 lagerblad
12 st vitpepparkorn
8 st kryddpepparkorn
Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten,
kryddor och salt. Låt koka i några minuter.
Skala och skär morötterna och rödlöken i skivor. Skär blomkålen i små buketter.
Varva grönsakerna i två stora väl rengjorda burkar. Häll på den varma lagen. Låt
svalna.
De picklade grönsakerna
håller flera veckor i kylen.
måndag 1 augusti 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar