söndag 9 oktober 2016

Passionsfruktsmousse med vit choklad

Vi hade kompisar på besök och jag bjöd på en passionsfruktsmousse.
Passionsfruktspuré finns i frysdisken på Willys. En fräsch syrlig dessert med söt vit choklad.

Ingredienser:
Till 6 st:

200 g passionsfruktspuré
1- 1 ½ dl florsocker beroende på hur syrlig du vill ha moussen.
2 ½ dl vispgrädde
100 g färskost typ philadelphia
2 äggvitor
2 gelatinblad

Dekoration:
Riven vit choklad
2 st passionfrukter

Gör så här:
Värm passionsfruktspurén i en gryta. Blanda i florsockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädden och blanda den med philadelphiaost och passionsfruktspurén.
Vispa äggvitan till hårt skum i en skål och vänd ner i moussen.

Smält gelatinet och häll det i moussen och rör runt.
Fördelen moussen i glasen. Ställ i kylen ett par timmar innan serveringen.
Dekorera med riven vit choklad och passionsfrukt.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut