Jag kommer att publicera ett recept i veckan och det tredje inlägget är pilgrimsmusslor med sting.
Till dem serverades det vita vinet Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc.
Artnr: 2127 Pris: 199 kr
Till 12 st:
12 st små blad av gemsallad
6 st pilgrimsmusslor
200 g räkor med skal
flingsalt
peppar
1 st riven vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
½ röd finhackad chili
saften från 1 lime
25 g smör
Garnering:
Röd chili i skivor
Gör så här:
Skär pilgrimsmusslorna i 2 delar och krydda dem med salt och lite peppar.
Skala och grovhacka räkorna. Riv ingefäran, vitlöken och finhacka chilin.
Smält smöret i en het panna. Lägg i pilgrimsmusslorna och stek dem hastigt på båda sidor. Lägg i vitlök, chili, ingefära och saften från limen. Rör runt och lägg i räkorna.
Fördela blandningen på salladen och garnera med chili.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar