Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen. Servera dem i såsen med potatis och brysselkål.
Ingredienser:
14 lövbiffar av innanlår
salt
peppar
1 stor gul lök
Kokspad:
1 flaska porter 50 cl
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 msk soja
8 krossade enbär
1 tsk torkad timjan
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
Till såsen:
Skyn från kokspadet
5 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
salt
peppar
aromat
Gör så här:
Krydda köttet med salt och peppar. Skala och finhacka löken och fördela den på köttet.
Rulla ihop köttet och fäst med en tandpetare. Bryn köttet hastigt i omgångar i en stekgryta, så det får lite färg.
Lägg upp det på en tallrik. Blanda ihop alla ingredienserna till kokspadet och lägg i köttet. Låt rulladerna sjuda under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme.
Tag upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Sila skyn och häll tillbaka i grytan.
Låt koka upp och häll i grädden. Red av såsen med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.
Låt koka ihop och smaka av med salt, peppar och aromat. Lägg tillbaka köttet och låt det blir varmt. Servera oxrulladerna med potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar