Ingredienser:
Till 15 st behöver du:
45 skivor formfranska
1.a lagret tonfiskfyllning:2 burkar tonfisk
1 burk creme fraiche
1 dl majonäs
½ finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
1 krm salt
½ krm peppar
2:lagret skink och äggfyllning:
400 g skinka
6 ägg
2 dl grädde
2 dl majonäs
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
Runt om:
4 dl creme fraiche
2 dl majonäs
lite salt
Garnering:
15 salladsblad
30 skivor skinka
1 kg skalade räkor
ca 1 ½ gurka
2 apelsiner
16 gurkskivor
8 små tomater
persilja
15 skivor ost
Gör så här:
1:a lagret:
Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop alla ingredienser till fyllning nummer 1.
2:a lagret:
Skiva och hacka skinkan. Koka och hacka äggen.
Vispa grädden och blanda med majonäsen, lägg i skinkan och äggen. Krydda med salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödet. Fördela tonfiskröran på bröden, lägg på nästa brödskiva.
Lägg sedan på skink och äggfyllningen. På med sista skivan bröd.
Blanda ihop creme fraiche och majonäs och lite salt.
Bre på runt om varje bakelse med hjälp av en slickepott. Täck över dem och låt stå till dagen efter.
Garnera med salladsblad, gurkskivor runt om, skinka, räkor, apelsin, ost och persilja.
Blanda ihop creme fraiche och majonäs och lite salt.
Bre på runt om varje bakelse med hjälp av en slickepott. Täck över dem och låt stå till dagen efter.
Garnera med salladsblad, gurkskivor runt om, skinka, räkor, apelsin, ost och persilja.
Vilken fin blogg. Många fina recept. Här kommer jag att kika in för att få idéer till att laga mat. Tack för din inspiration.
SvaraRaderaKram Erika
Tack så mycket, dina ord värmer!! Du är så välkommen tillbaka till min blogg. / Kram Linda
Radera