Jag gillar alla sorters kål och när vi grillade beer can chicken så gjorde jag en vitkålsgratäng till. Väldigt gott och lättlagat.
Ingredienser:
800 g strimlad vitkål
smör att steka i
2 gula lökar
½ dl ljus sirap
2 dl grädde
2 tsk soy sauce
1 ½ tsk salt
1 tsk aromat
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl riven ost
Gör så här:
Skär vitkålen i strimlor. Skala och finhacka löken. Fräs vitkålen och löken i smör, utan att den tar färg.
Häll i grädden, sirapen och soy sauce. Lägg i kryddorna. Låt stå och puttra i 5 minuter.
Lägg sedan över vitkålen i en ugnsform och strö över den rivna osten.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
söndag 12 februari 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar