Ingredienser:
Det här behövs till ca 6 våfflor:
50 g smör
2 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
1 krm salt
2 ½ dl kallt vatten
Tillbehör:
creme fraiche
röd rom
finhackad rödlök
räkor
grovhackad gravad lax
rädisor i skivor
dill
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet.
Vispa i smöret.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn och håll dem varma i ugnen medans du gör klart de andra tillbehören.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet.
Vispa i smöret.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn och håll dem varma i ugnen medans du gör klart de andra tillbehören.
Lägg på creme fraiche, rom, lax, räkor, rödlök, rädisor och dill.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar