Rabarberchutney var ett av de första recepten som jag la ut på bloggen.
Jag gör den varje år och den är god till det mesta. Rabarberchutney är en självklar favorit till grillat.
Här kommer receptet på en favorit i repris.
1 kg rabarber
4 rödlökar
3 msk ättika 24 %
1,5 dl vatten
1 liter socker
3 msk curry
2 tsk mald ingefära
4 tsk salt
4 finhackade chilipeppar, både röda och gröna
12 hackade torkade aprikoser
Gör så här:
Skär ner rabarbern och rödlöken i bitar och lägg detta i en gryta tillsammans med ättikan och vattnet.
Koka i 10 min.
Blanda sedan i sockret, curryn, ingefäran, saltet, chilipepparn och aprikoserna.
Låt allt koka i 30-40 minuter tills det tjocknar. Tänk på att röra om då och då eftersom det kan bränna fast.
Häll upp chutneyn på rena burkar.
3 msk curry
2 tsk mald ingefära
4 tsk salt
4 finhackade chilipeppar, både röda och gröna
12 hackade torkade aprikoser
Gör så här:
Skär ner rabarbern och rödlöken i bitar och lägg detta i en gryta tillsammans med ättikan och vattnet.
Koka i 10 min.
Blanda sedan i sockret, curryn, ingefäran, saltet, chilipepparn och aprikoserna.
Låt allt koka i 30-40 minuter tills det tjocknar. Tänk på att röra om då och då eftersom det kan bränna fast.
Häll upp chutneyn på rena burkar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar