Kesellan gör att de blir extra saftiga och mer hållbara.
En nybakt lussebulle och ett glas kall mjölk, det är inte fel.
Ingredienser :
ca 30-35 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella 250g
1-2 påsar saffran (0,5-1g)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
russin
1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen. Tillsätt kesella, saffran, socker,salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
Dela den i 30-35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin.
Jäs ytterligare ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader 5-8 min. Låt svalna under bakduk.
Häll degspadet över jästen. Tillsätt kesella, saffran, socker,salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
Dela den i 30-35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin.
Jäs ytterligare ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader 5-8 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar