söndag 15 juni 2014

Fläderblomspannacotta

Äntligen tid för fläder!! Jag brukar alltid göra fläderblomssaft och av saften kan man göra en massa goda saker. Igår gjorde jag en fläderblomspannacotta som toppades med färska jordgubbar. Fler recept på fläder hittar du längst ner i inlägget.

Ingredienser:
6 portioner
4 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
2 dl koncentrerad fläderblomsaft
½ liter jordgubbbar
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frö och låt dra i 10 minuter. Ta up gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Plocka upp vaniljstången och häll i saften.
Häll upp i små glas eller formar och låt stå kallt i 3 timmar.
Garnera med jordgubbarna.






Andra recept med fläderblom:

Frusen jordgubb och fläderblomstårta på chokladbotten. Klicka här

Flädervinäger: Klicka här

Fläderblomssaft: Klicka här

Fläderblomssill: Klicka här

Fläderblomssås: Klicka här

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut