När vi var bjudna till min sambos systrar för ett tag sen, så bjöd de på en mintchokladtårta till efterrätt. Receptet hade de hittat på Ica.se och den var så god att jag valde att lägga ut receptet.
Till 16 bitar
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr:
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter (för 16 bitar) med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas.
Låt kakan bli kall.
Chokladglasyr:
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter (för 16 bitar) med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas.
Låt kakan bli kall.
Chokladglasyr:
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar