Jag lagade till några fler och ändrade om lite så det passade mina smaklökar.
Resultatet blev en väldigt god köttfärspastalåda med mustig smak.
Ingredienser:
6-8 personer
600 g blandfärs
2 gula lökar
3 morötter
500 g passerade tomater
2 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk oregano (torkad)
1 tsk rosmarin (torkad)
1 köttbuljongtärning
salt
svartpeppar
1 kg pasta ( jag hade gnocchi)
2 bollar mozzarella (125 x 2)
2 dl riven parmesanost
Gör så här:
Stek lök och morötter i smör i en gryta tills de är mjuka utan att de få färg.
salt
svartpeppar
1 kg pasta ( jag hade gnocchi)
2 bollar mozzarella (125 x 2)
2 dl riven parmesanost
Gör så här:
Stek lök och morötter i smör i en gryta tills de är mjuka utan att de få färg.
Tillsätt färsen och stek tills den är smulig. Häll på vinet och vattnet och låt allt koka ihop i 3 min. Häll i passerade tomater, oregano, rosmarin och köttbuljongtärning.
Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar
Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar
Koka gnocchin i saltat vatten enligt förpackningen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar