En kasslergratäng, lätt att göra och går snabbt att laga. Dessutom är kassler ofta billigt köpa. Jag lagade kasslern med italienska inslag och till gratängen serverades ris och en sallad.
I helgen ska vi ha kräftskiva och jag har börjat förbereda till den. Ska bli så gott med kräftor och alla goda tillbehör till.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver:
1 kg kassler
3 tomater
2 st mozzarellabollar á 125 g
6 dl grädde
2 dl chilisås (ketchup typ)
2 vitlöksklyftor
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk torkad basilika
salt
Gör så här:
Skär kasslern i skivor och tomaterna samt mozzarellan i bitar. Lägg kasslern i en ugnsform och lägg tomaterna och mozzarellan över. Vispa ihop grädde, chilisås, vitlök, peppar och basilika. Smaka av med lite salt. Tänk på att kasslern är salt i sig.
Häll såsen över kasslern och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
torsdag 17 september 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar