Till detta serverades även en sallad med fetaost, tomat och lök och en vanlig grönsallad.
Vi hade även en kall sås till och receptet hittar du här.
Ingredienser:
1 ½ kg oxfilé
Marinad 1:
½ dl rapsolja
2 msk soja
1 dl sweet chilisås
2 msk hoisinsås
1 msk grillkrydda
Gör så här:
Putsa oxfilén. Gör ihop ingredienserna till marinad nummer 1 och marinera köttet över natten i kylskåpet.
Marinad 2
2 dl rapsolja
1 dl balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
1 msk hackad kapris
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Bryn filén runt om i smör och stek den sedan färdig i ugnen på 150 grader tills temperaturen i köttet är 60 grader. Låt kallna i folie. Blanda ihop ingredienserna till marinad nummer 2. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg i andra marinaden så att den blandas med köttet. Låt stå i 6 timmar eller över natten Rör om lite då och då. Lägg upp köttet på ett serveringsfat.
Gör så här:
Bryn filén runt om i smör och stek den sedan färdig i ugnen på 150 grader tills temperaturen i köttet är 60 grader. Låt kallna i folie. Blanda ihop ingredienserna till marinad nummer 2. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg i andra marinaden så att den blandas med köttet. Låt stå i 6 timmar eller över natten Rör om lite då och då. Lägg upp köttet på ett serveringsfat.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar