söndag 3 april 2016

Dubbelmarinerad Oxfilé

Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng.
Till detta serverades även en sallad med fetaost, tomat och lök och en vanlig grönsallad.
Vi hade även en kall sås till och receptet hittar du här.

Ingredienser:
1 ½ kg oxfilé
Marinad 1:
½ dl rapsolja
2 msk soja
1 dl sweet chilisås
2 msk hoisinsås
1 msk grillkrydda

Gör så här:
Putsa oxfilén. Gör ihop ingredienserna till marinad nummer 1 och marinera köttet över natten i kylskåpet.

Marinad 2
2 dl rapsolja
1 dl balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
1 msk hackad kapris
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Bryn filén runt om i smör och stek den sedan färdig i ugnen på 150 grader tills temperaturen i köttet är 60 grader. Låt kallna i folie. Blanda ihop ingredienserna till marinad nummer 2. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg i andra marinaden så att den blandas med köttet.
Låt stå i 6 timmar eller över natten Rör om lite då och då. Lägg upp köttet på ett serveringsfat.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut