tisdag 5 april 2016

Hamburgerbröd

Att baka egna hamburgerbröd är inte alls svårt och köket fylls med en underbar doft av hembakat. Den fina färgen får bröden från gurkmeja. 

Ingredienser:
Till 12 st behöver du:

1 paket jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
2 krm gurkmeja
11 dl vetemjöl special
1 ägg
sesamfrön


Gör så här:
Smula jästen i bakmaskinen eller i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
Värm till 37 grader. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, gurkmeja och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till 12 bollar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar, 6 stycken på varje plåt.
Platta till varje boll lite. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda bröden i omgångar mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. 
Låt bröden svalna innan de delas. Det går bra att frysa dem.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut