Ingredienser:
Till 12 st behöver du:
1 paket jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
2 krm gurkmeja
11 dl vetemjöl special
1 ägg
sesamfrön
Gör så här:
Smula jästen i bakmaskinen eller i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
Värm till 37 grader. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, gurkmeja och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till 12 bollar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar, 6 stycken på varje plåt. Platta till varje boll lite. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till 12 bollar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar, 6 stycken på varje plåt. Platta till varje boll lite. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda bröden i omgångar mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar