tisdag 4 oktober 2016

Filodegsknyten med karamelliserat bacon, chevréost och rödbetor.

I samarbete med Vinston har jag skapat 4 olika tapas och samarbetet kommer att mynna ut i en receptfolder. Receptfolderna kommer att delas ut på landets mässor under 2016 och 2017:) 
Jag kommer att publicera ett recept i veckan och först ut är frasiga filodegsknyten med karamelliserat bacon, chevréost och rödbetor.
Till knyterna serverades det röda vinet Pata Negra Apasionado Box. Artnr: 75253 Pris: 179 kr

Klicka här för att komma till Vinstons hemsida.

Ingredienser:
100 -150 g färsk filodeg
100 g chevréost
2 pkt bacon
1 ½ msk rörsocker
1-2 kokta rödbetor
färsk timjan

Gör så här:
Pensla 15 formar av en mini-muffinsplåt med olja. Ta ur filologen ur förpackningen och klipp arken i fyrkanter, ca 10x10 cm.
Klä varje muffinsform med ett ark i taget, pensla varje ark med olivolja innan du lägger på nästa. Variera riktningen på arken lite. Tre lager i varje form blir bra.

Lägg i en liten bit chevréost i varje form. Skär de kokta rödbetorna i bitar och tryck ner en i varje form.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 6-7 minuter, så att de får fin färg.
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Lägg i sockret och rör om tills det har smällt. Fördela baconet i formarna och lägg på lite timjan i varje form. Lyft försiktigt ut dem ur formen och lägg över dem på ett fat. Servera.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut