söndag 19 mars 2017

Baconlindadfläskfilé med saltbakad färskpotatis, steklök och svartvinbärssås

Jag lagade baconlindad fläskfilé och till dem serverades saltbakade färskpotatisar, steklökar och en svartvinbärssås.
Receptet på potatisen hittar du här.

Ingredienser:
Till 5-6 personer:
2 st fläskfiléer
små steklökar
salt
peppar
timjan
1 pkt bacon
vatten, så det täcker köttet
2 ½ dl grädde
2 msk kalvfond
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
soja
maizenamjöl

Gör så här:
Ansa fläskfiléerna och krydda dem runt om med salt, peppar och timjan.
Linda baconet runt filéerna. Skala steklöken.
Bryn filéerna i smör i en stekgryta och lägg sedan i löken och fräs lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet och låt det puttra tills dem är klara.
Ta upp köttet och löken och håll dem varma i ugnen medans du gör såsen.
Häll i grädden, svartvinbärssaften och kalvfonden.
Tillsätt soja för färgens skull och låt sedan såsen koka ihop.
Smaka av med ev mer salt och peppar och red av såsen med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut