torsdag 29 maj 2014

Räk och skinksnittar

För någon dag sedan la jag ut recept på laxsnittar och här kommer recept på räk och skinksnittar. Passar bra till buffén, som tapas eller som en god smörgås till utflykten.


Räksnittar
Ingredienser:
3 skivor tunnbröd
200 g skalade räkor
2 msk finhackad rödlök
1 ½ dl majonäs
½ msk färskpressad citronsaft
1 msk finhackad dill
cayennepeppar
salt
peppar

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Grovhacka räkorna. Finhacka dillen och pressa citronsaften.Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Skinksnittar
Ingredienser:
3 skivor tunnbröd
120 g rökt skinka
2 msk finhackad purjolök
1 ½ dl majonäs
salt
peppar

Gör så här:
Strimla skinkan och finhacka purjolöken. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


2 kommentarer :

  1. Hej, jätte bra recept! Jag undrar till hur många portioner räcker detta recept till? mvh Ebba

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det blir ca 30 snittar av 6 tunnbröd. Sen hur många varje person äter är lite svårare att säga. Ha en bra helg!/ Med vänlig hälsning,

      Radera

Skriv ut