lördag 28 februari 2015

Omelett med skinka, champinjoner och fetaost

Idag har min sambos son spelat SM slutspel och tyvärr åkte de ut i semifinalen.
Imorgon väntas en fajt om 3:e priset.
Laget kämpande på väldigt bra och ofta så är det inte så stora marginaler som avgör.
Ikväll är vi bjudna till vänner och det ska bli trevligt. Men här kommer receptet på en omelett med skinka, champinjoner och fetaost.
En god omelett går fort att göra och passar bra till frukost eller som ett matigare mellanmål. Omeletter får mig alltid att tänka på när man är utomlands och det står en kille eller tjej och steker omeletter enligt önskemål till frukosten. Det tycker jag är lyxigt. 

Ingredienser:
Till 1 omelett behöver du:
2 ägg
1 msk grädde
salt
peppar

Fyllning:
4-5 små champinjoner
2 skivor rökt skinka
lite feta ost

Gör så här:
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Skär champinjonerna i skivor.

Fräs skinka och champinjoner i en liten stekpanna. 
Häll i äggsmeten och rör i smeten. Smula över fetaost.

När omeletten börja stelna, vänd omeletten med hjälp av en tallrik och låt omeletten glida ner igen i pannan.
Stek den klar och lägg upp på en tallrik och servera.




fredag 27 februari 2015

Kräftröra med pepparrot

Lägg en klick kräftröra på ett knäckebröd eller på en smörgås. Det är mums för själen;).
Lite sting i röran blir det av pepparroten. Jag använde pepparrot på tub.
Egna goda röror är så lätta att göra och känns lyxigt till frukosten.

Ingredienser:
150 g kräftstjärtar
½ dl majonäs
½ dl creme fraiche
½ msk pepparrot
1 tsk ketchup
salt
peppar

Gör så här:
Grovhacka kräftstjärtarna. Blanda ihop majonäs, creme fraiche, pepparrot och ketchup. Smaka av med salt och peppar och rör ner kräftstjärtarna.



torsdag 26 februari 2015

Nytt till köket

Jag gillar fina uppläggningsfat och skålar.
Via den bokklubben som jag är medlem i köpte jag det fina fatet och skålarna i deras outlet på nätet.
Priset för alla 3 var 100 kr, så jag gjorde enligt mig ett riktigt fynd:) 
Fyndade även en fin lampa på Ellos som jag kommer att lägga ut senare.



måndag 23 februari 2015

Sesamnuggets av kycklingfilé

Fick ett tips om sesamnuggets av en jobbarkompis och jag måste säga att det var fantastiskt gott. Jag kommer att laga det många gånger framöver.
Till kycklingen hade vi en sallad med sötpotatis, spenat, gurka, tomat, rödlök, sallad, majs, mango och pressade lite limesaft över hela salladen.
Sötpotatisen tillagade jag i ugnen med lite olja, salt och örtkrydda.

Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 ägg
1 finhackad vitlöksklyfta
½ finhackad röd chili
sesamfrön
salt

peppar

Gör så här:
Skär kycklingen i tunna bitar och krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg, chili och vitlök. Lägg i kycklingen. Låt kycklingen ligga i äggblandningen i 10 minuter.
Doppa därefter kycklingen i sesamfrö och stek dem i olja.


söndag 22 februari 2015

Krämig pasta med kräftstjärtar

Söndagskväll och ännu en helg är snart slut. Jag hade mer än gärna varit ledig lite till. Kvällens middag blev en snabblagad pasta med kräftstjärtar.
Jag använde färsk pasta och då har du en god middag på mindre än 20 minuter.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
400 g färsk pasta
200 g kräftstjärtar
½ zucchini
100 g  färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
2 schalottenlökar
1 ½ dl vitt vin
3 dl grädde
½ dl parmesanost
½ dl hackad färsk basilika
parmesanost + basilika till garnering

Gör så här:
Finhacka vitlök, schalottenlök och chilin. Skär zucchinin och champinjonerna i bitar.
Hacka basilikan.
Fräs vitlök, schalottenlök och chilin i smör. Lägg i zucchinin och champinjonerna och fräs i någon minut till. Tillsätt vitt vin och grädden. Koka pastan i saltat vatten.
Tillsätt kräftstjärtarna och basilikan och blanda i pastan och rör runt.
Strö över parmesanost och några blad basilika och servera.


Skriv ut