Här kommer receptet på den goda lax och räkpaj som vi hade till påskbuffén.
Det är en paj som serveras kall och den har en kavringsbotten.
Ingredienser:
Paj skal:
200 g kavring
50 g smör
Fyllning:
150 g kallrökt lax
200 g skalade räkor
2 ägg
2 avocado
1 rödlök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt
peppar
Dekoration:
räkor
citronskivor
dill
Gör så här:
Smällt smöret. Finfördela kavringen i en matberedare och tillsätt smöret.
Tryck ut i en pajform och ställ kallt. Hårdkoka äggen och skala räkorna.
Skär lax, räkor, ägg och avocado i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och lägg i den i pajskalet.
Dekorera med räkor, citronskivor och dill.
Låt gärna pajen stå en stund i kylen innan servering.
söndag 31 mars 2013
lördag 30 mars 2013
Påskbuffé
En god påskbuffé hör påsken till. Syrran och hennes familj kom ut till oss och vi hade knytis.
Receptet på sillen har jag redan lagt ut och de andra recepteten kommer att läggas ut under veckan.
Påskbuffé
Lax och räkpaj på kavringsbotten
Sparris och baconpaj
Senapsmarinerade kycklingfiléer
Matjesill med äpple och ingefära
Gravad lax med gravlaxsås
Ägghalvor med majonäs, räkor och dill
Ett gott knäckebröd
Färskpotatis
Sparris
Sallad
Matjesill med äpple och ingefära
Gravad lax med gravlaxsås
Ägghalvor med majonäs, räkor och dill
Ett gott knäckebröd
Färskpotatis
Sparris
Sallad
En tallrik med godsaker... |
Lax och räkpaj på kavringsbotten |
Sparris och baconpaj |
Senapsmarinerade kycklingfiléer |
Matjesill med äpple och ingefära |
Gravad lax |
Ägghalvor med majonäs, räkor och dill |
Ett gott knäckebröd |
Färskpotatis |
Gravad lax med gravlaxsås och sparris |
Sallad |
fredag 29 mars 2013
Gyllengul påsktårta med choklad
När det är påsk, så tänker man ofta den som "gul". Så vad passar bättre än en chokladtårta med gyllengul glasyr på.
Till garnering på tårtan, smälte jag choklad som jag spritsade ut i långa rader och formade de till ett fågelbo, innan de hade stelnat helt. Sedan la jag chokladägg i det.
Ingredienser:
10-12 bitar
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
2 ½ dl filmjölk
1 msk gul karamellfärg
Glasyr:
600 g philadelphiaost
4 dl florsocker
gul karamellfärg
Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och karamellfärg och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 4o minuter.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Dela den avsvalande kakan i 3 delar.
Fördela glasyren på varje lager.
Till garnering på tårtan, smälte jag choklad som jag spritsade ut i långa rader och formade de till ett fågelbo, innan de hade stelnat helt. Sedan la jag chokladägg i det.
Ingredienser:
10-12 bitar
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
2 ½ dl filmjölk
1 msk gul karamellfärg
Glasyr:
600 g philadelphiaost
4 dl florsocker
gul karamellfärg
Gör så här:
Smöra och bröa en rund form. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och karamellfärg och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 4o minuter.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Dela den avsvalande kakan i 3 delar.
Fördela glasyren på varje lager.
Matjesill med äpple och ingefära
En god sill hör påsken till och till denna sill utgick jag från en färdig matjesill och smaksatte den med bla äpple och ingefära.
Ingredienser:
2 burkar hela matjesillfiléer
1 syrligt äpple
3 dl gräddfil
rivet skal av ½ citron
½ msk färsk riven ingefära
2 tsk fransk senap
½ dl hackad gräslök
salt
peppar
Gör så här:
Skär matjesillen i bitar. Skala äpplet och skär det i små bitar.
Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner sillen.
Låt gärna sillen stå och mogna innan servering.
torsdag 28 mars 2013
Lammfilé med potatisgratäng
Lamm hör påsken till och den inleddes med att jag lagade lammytterfilé med potatisgratäng och en getost tsatsiki med mango. Recept på potatisgratäng hittar du här och getost tsatsikin här.
Ingredienser:
Till 4 personer.
700 g lammytterfilé
4 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 knippe rosmarin
rivet skal från ½ citron
salt
peppar
Gör så här:
Putsa lammfilén. Finhacka rosmarin, vitlök och riv citronen. Salta och peppra filén.
Blanda ihop olja, rosmarin, vitlök och citronskal i en bunke och lägg i köttet.
Låt stå i någon timme.
Önskar alla läsare en riktig Glad Påsk!
Ingredienser:
Till 4 personer.
700 g lammytterfilé
4 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 knippe rosmarin
rivet skal från ½ citron
salt
peppar
Gör så här:
Putsa lammfilén. Finhacka rosmarin, vitlök och riv citronen. Salta och peppra filén.
Blanda ihop olja, rosmarin, vitlök och citronskal i en bunke och lägg i köttet.
Låt stå i någon timme.
Stek lammfilén i smör på hög temperatur i ett par minuter runtom.
Lägg över filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 120 grader till temperaturen är ca 57 grader, då är köttet rött/rosa.
Använd gärna stektermometer. Låt köttet vila i aluminumfolier i 10 minuter innan servering. Skär upp i skivor och servera.
Lägg över filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 120 grader till temperaturen är ca 57 grader, då är köttet rött/rosa.
Använd gärna stektermometer. Låt köttet vila i aluminumfolier i 10 minuter innan servering. Skär upp i skivor och servera.
Getost tsatsiki med mango
Äntligen påskledigt och jag har en lång helg framför mig. Idag ska vi äta lammytterfilé med potatisgratäng.
Jag funderade på vad som skulle vara gott till lamm och valet blev en getost tsatsiki med mango i.
Ingredienser:
150 g chevréost
2 dl grekisk yoghurt
½ dl majonäs
½ msk olivolja
2 dl finhackad mango
flingsalt
peppar
Gör så här:
Kantskär osten och mosa den. Blanda med yoghurten, oljan och majonäsen. Lägg i mangon och smaka av med salt och peppar.
Jag funderade på vad som skulle vara gott till lamm och valet blev en getost tsatsiki med mango i.
Ingredienser:
150 g chevréost
2 dl grekisk yoghurt
½ dl majonäs
½ msk olivolja
2 dl finhackad mango
flingsalt
peppar
Gör så här:
Kantskär osten och mosa den. Blanda med yoghurten, oljan och majonäsen. Lägg i mangon och smaka av med salt och peppar.
Etiketter:
Dressingar
,
Påsk
,
Såser
Punschbollar
Jag bakade punschbollar och för att få lite påskkänsla på dem så droppade jag i lite gul karamellfärg i kokosen för att få en gul fin färg på dem.
Ingredienser:
Till 15 st behöver du.
75 g smör
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
100 g kexchoklad
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe
1 ½ msk punsch
kokos
gul karmellfärg
Gör så här:
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Krossa kexchokladen till smulor. Lägg i havregryn, kexchoklad, kakao, kaffe och punsch och rör ihop till en jämn smet. Forma till bollar.
Blanda kokos och gul karamellfärg noga och rulla sedan bollarna i kokosen och ställ dem i kakformar.
Ingredienser:
Till 15 st behöver du.
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
100 g kexchoklad
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe
1 ½ msk punsch
kokos
gul karmellfärg
Gör så här:
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Krossa kexchokladen till smulor. Lägg i havregryn, kexchoklad, kakao, kaffe och punsch och rör ihop till en jämn smet. Forma till bollar.
Blanda kokos och gul karamellfärg noga och rulla sedan bollarna i kokosen och ställ dem i kakformar.
onsdag 27 mars 2013
Sallad med rökt lax och räkor
Ikväll gjorde jag en fräsch sallad med bla rökt lax, räkor, sparris och avocado.
Till salladen gjorde jag en pepparrotsdressing som du hittar receptet på här.
Salladen passar också som förätt.
Ingredienser:
ägg
sparris
rökt lax
räkor
bladsallad
avocado
rädisor
rödlök
cocktailtomater
Gör så här:
Skär av den nedersta delen av sparrisen och förväll den hastigt i lättsaltat vatten.
Koka äggen och skär i klyftor. Skala räkorna och skär laxen i bitar.
Skölj och grovhacka salladen och lägg på tallrikar. Skär rädisor och avocado i bitar. Lägg upp allt över salladen och häll över dressingen.
Servera med ciabatta som du skär i långa skivor. Stek dem i olja och strö på flingsalt.
Till salladen gjorde jag en pepparrotsdressing som du hittar receptet på här.
Salladen passar också som förätt.
Ingredienser:
ägg
sparris
rökt lax
räkor
bladsallad
avocado
rädisor
rödlök
cocktailtomater
Gör så här:
Skär av den nedersta delen av sparrisen och förväll den hastigt i lättsaltat vatten.
Koka äggen och skär i klyftor. Skala räkorna och skär laxen i bitar.
Skölj och grovhacka salladen och lägg på tallrikar. Skär rädisor och avocado i bitar. Lägg upp allt över salladen och häll över dressingen.
Servera med ciabatta som du skär i långa skivor. Stek dem i olja och strö på flingsalt.
Pepparrotsdressing
Gillar du pepparrot? I så fall gillar du nog denna dressing.
Vill du inte göra så mycket dressing, halvera receptet.
Dressingen passar bra till sallader med lax och skaldjur.
Ingredienser:
2 dl cremefraiche
½ dl mjölk
3 msk färskriven pepparrot
2 msk limesaft
1 msk flytande honung
1 tsk fransk senap
½ dl majonäs
½ tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Blanda creme fraiche, mjölk, senap, majonäs och honung. Riv pepparroten, pressa i limesaften och krydda med salt och peppar. Blanda ihop och servera.
Etiketter:
Dressingar
tisdag 26 mars 2013
Bacon och broccolipaj
En bacon och broccolipaj stod på menyn i dag.
Paj kan varieras i det oändliga och passar både till vardags och fest.
Ingredienser:
Deg :
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
1 pkt bacon (140 g)
180-200 g broccoli
150 g riven ost
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
lite salt
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Paj kan varieras i det oändliga och passar både till vardags och fest.
Ingredienser:
Deg :
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
1 pkt bacon (140 g)
180-200 g broccoli
150 g riven ost
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
lite salt
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skär baconen i bitar och stek dem. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten i några minuter. Fördela bacon och broccoli i pajskalet. Lägg över den rivna osten.
Blanda ägg och grädde. Tillsätt salt, peppar och basilika. Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter.
Skär baconen i bitar och stek dem. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten i några minuter. Fördela bacon och broccoli i pajskalet. Lägg över den rivna osten.
Blanda ägg och grädde. Tillsätt salt, peppar och basilika. Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter.
Etiketter:
Paj
måndag 25 mars 2013
Rödlöksmarmelad
Rödlökmarmelad är ett jättegott tillbehör till tex en skinkstek med sås och potatis.
Du kan äta den varm eller kall. Jag tycker att den är godast varm.
Ingredienser:
5 st rödlökar
Du kan äta den varm eller kall. Jag tycker att den är godast varm.
Ingredienser:
5 st rödlökar
2-3 msk smör
½ dl rödvinsvinäger
½ dl rödvinsvinäger
½ dl farinsocker
1 krm cayennepeppar
Ledig dag och frukost på stan
Jag har tagit ledigt från jobbet idag, solen skiner och började dagen med att äta frukost ut på ett mysigt café.
Frukosten som jag beställde kallade dom för halleluja frukost och bestod av en god macka, vanilj yoghurt med färska hallon, en muffins, juice och varm choklad med marshmallows och vispgrädde. Mums!
Efter frukosten strosade jag lite på stan och hittade denna underbara kakburk.
Jag lyfte upp den och den va väldigt hal och slant ur mitt grepp och ner på en vacker glasskål och klirr, så var den sönder:(
Tjejen i butiken tittade på mig och sa att det gjorde inget. Det händer i princip varje dag.
Jag måste erkänna att jag kände mig lite dum. Men jag är dock nöjd med mitt inköp.
Etiketter:
Frukost
,
Heminredning
,
Övrigt
söndag 24 mars 2013
Skinkstek med sås och potatis
Idag lagade jag en riktig klassisk söndagsmiddag, skinkstek, sås och potatis.
Till steken gjorde jag även en rödlöksmarmelad.
Denna rätt är en av barnens absoluta favoriter.
Visst tar det lite tid att laga, men köttet sköter sig i princip själv. Receptet på rödlöksmarmeladen kommer jag att lägga ut i morgon.
Ingredienser:
Till 6 personer.
Gör så här:
Krydda köttet ordentligt. Bryn köttet runtom i en stekgryta.
Grovhacka lök, skär katrinplommonen i bitar och morötterna i stavar och lägg ner dem i grytan och bryn lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet. Låt koka upp.
Till steken gjorde jag även en rödlöksmarmelad.
Denna rätt är en av barnens absoluta favoriter.
Visst tar det lite tid att laga, men köttet sköter sig i princip själv. Receptet på rödlöksmarmeladen kommer jag att lägga ut i morgon.
Ingredienser:
Till 6 personer.
1.5 kg skinkstek
1 st gul lök
3 st morötter
10 katrinplommon
3 dl grädde
2 dl mjölk
aromat
salt
vitpeppar
1 st gul lök
3 st morötter
10 katrinplommon
3 dl grädde
2 dl mjölk
aromat
salt
vitpeppar
Gör så här:
Krydda köttet ordentligt. Bryn köttet runtom i en stekgryta.
Grovhacka lök, skär katrinplommonen i bitar och morötterna i stavar och lägg ner dem i grytan och bryn lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet. Låt koka upp.
Sänk värmen och låt småputtra under lock på svag värme i 1-1 ½ timme.
Tag upp steken och morötterna och lägg folie över så att de håller sig varma.
Låt skyn med lök och katrinplommon vara kvar och mixa sönder dem med en stavmixer.
Häll i grädde, mjölk och lite soya.
Krydda med salt, peppar och aromat. Låt koka ihop och red av såsen med maizena.
Tag upp steken och morötterna och lägg folie över så att de håller sig varma.
Låt skyn med lök och katrinplommon vara kvar och mixa sönder dem med en stavmixer.
Häll i grädde, mjölk och lite soya.
Krydda med salt, peppar och aromat. Låt koka ihop och red av såsen med maizena.
Skär upp steken i tunna skivor.
Etiketter:
Husmanskost
,
Kött
Våfflor
Jag använde Ekströms våffelmix, men vill du göra egna frasiga våfflor, så kommer ett recept här. Till våfflorna hade vi grädde och jordgubbssylt.
Ingredienser:
Ingredienser:
Räcker till 6 personer.
50 smör
2 dl mineralvatten
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl mineralvatten
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten, grädde, mjöl och bakpulver till en jämn smet. Rör i smöret. Låt gärna smeten stå och svälla i rumstemperatur innan gräddning.
fredag 22 mars 2013
Pasta med ost och skinksås
Kvällens mat blev en snabblagad pastasås med ost och skinka.
Jag provade att smaksätta med en philadelphiaost med sweetchili smak.
Resultatet blev klart godkänt av familjen.
Delar av familjen är på innebandy och vi andra som är kvar hemma ska snart sätta på en bra film och plocka fram godiskålen.
Men här kommer receptet på ost och skinksåsen.
Ingredienser:
350 g strimlad skinka
1 gul lök
200 g philadelphiaost med sweet chili smak
5 dl mjölk
1 krm muskotnöt
1 krm chilipeppar
½ dl finklippt persilja
Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn skinkan och löken. Lägg i philadelphiaosten och rör runt.
Häll i mjölken och krydda med muskotnöt och chili. Låt koka ihop.
Klipp persiljan och lägg i precis innan servering.
Servera med pasta och en grönsallad.
Jag provade att smaksätta med en philadelphiaost med sweetchili smak.
Resultatet blev klart godkänt av familjen.
Delar av familjen är på innebandy och vi andra som är kvar hemma ska snart sätta på en bra film och plocka fram godiskålen.
Men här kommer receptet på ost och skinksåsen.
Ingredienser:
350 g strimlad skinka
1 gul lök
200 g philadelphiaost med sweet chili smak
5 dl mjölk
1 krm muskotnöt
1 krm chilipeppar
½ dl finklippt persilja
Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn skinkan och löken. Lägg i philadelphiaosten och rör runt.
Häll i mjölken och krydda med muskotnöt och chili. Låt koka ihop.
Klipp persiljan och lägg i precis innan servering.
Servera med pasta och en grönsallad.
Fredagsfika med kitkat tårta
Äntligen fredag och jag bara måste visa denna underbara tårta som min jobbarkompis bjöd på idag:)
Det var en underbart god chokladtårta som var toppad med nonstop och runt om hela tårtan hade hon satt kitkat choklad. Kanske inte den bästa tårtan för figuren, men själen blev desto gladare.
Etiketter:
Övrigt
onsdag 20 mars 2013
Kycklingsoppa med kokosmjölk
Fast det är vårdagsjämning, yr snön ute och det finns inte ett spår av att våren är i antågande. Då passar det bra att laga en värmande soppa.
Dagens soppa blev en thai inspirerad soppa med bla kyckling, kokosmjölk, chili och ingefära.
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
1 schalottenlök
100 g färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
3 limeblad
salt
Gör så här:
Skär kyckling och champinjoner i skivor. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.
Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, limeblad, saft och skal från limen.
Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt champinjoner, paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar.
Smaka av soppan med salt. Ta bort limebladen innan servering. Servera med vitlöksbröd.
Dagens soppa blev en thai inspirerad soppa med bla kyckling, kokosmjölk, chili och ingefära.
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
1 schalottenlök
100 g färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
3 limeblad
salt
Gör så här:
Skär kyckling och champinjoner i skivor. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.
Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, limeblad, saft och skal från limen.
Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt champinjoner, paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar.
Smaka av soppan med salt. Ta bort limebladen innan servering. Servera med vitlöksbröd.
måndag 18 mars 2013
Biffar med fetaost och soltorkade tomater
Det går göra så mycket gott av köttfärs. Jag gjorde biffar och fyllde dem med bla fetaost och soltorkade tomater.
Till biffarna serverades potatismos och mini sparris.
Ingredienser:
700 g blandfärsIngredienser:
1 dl mjölk
1 dl grädde
5 msk ströbröd
½ riven lök
1 ägg
150 g fetaost
4 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter. Hacka fetaost, vitlök och soltorkade tomater.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, fetaost, soltorkade tomater, vitlök och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt. Forma färsen till biffar och stek dem i smör.
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter. Hacka fetaost, vitlök och soltorkade tomater.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, fetaost, soltorkade tomater, vitlök och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt. Forma färsen till biffar och stek dem i smör.
Etiketter:
Köttfärs
söndag 17 mars 2013
Chokladrutor
Har efter mycket letande äntligen hittat en långpanna med löstagbar botten.
Naturligtvis ville jag provbaka i den och det bakades en chokladkaka med glasyr som jag sedan toppade med ett strössel som gick i påskens färger.
Det är inte så långt kvar till påsk nu och det ska blir så skönt med lite längre ledighet.
Hoppas bara att våren kommer också. Jag är lite trött på vintern nu.
Ingredienser:
Naturligtvis ville jag provbaka i den och det bakades en chokladkaka med glasyr som jag sedan toppade med ett strössel som gick i påskens färger.
Det är inte så långt kvar till påsk nu och det ska blir så skönt med lite längre ledighet.
Hoppas bara att våren kommer också. Jag är lite trött på vintern nu.
1 dl kakao
2 dl mjölk
2 dl mjölk
250 g smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g ljuschoklad
Choklad glasyr:
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad.
Gör så här:
Koka upp mjölk och kakao och låt svalna.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladmjölken. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten. Häll i en långpanna ca 25x40 cm.
Grädda på 200 grader i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig när den är klar.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladmjölken. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i smeten. Häll i en långpanna ca 25x40 cm.
Grädda på 200 grader i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig när den är klar.
Glasyr:
lördag 16 mars 2013
Thaimat och fotboll
Igår åt vi ute innan det bar av till fotbollscupen. Vi åt bla tre små rätter som bestod av friterade räkor, kycklingspett med jordnötsås och biff med bambuskott.
Min sambo beställde en kryddstarkare variant, kycklingfilé med panang curry och kokosmjölk. Mums!
Fotbollen spelades i en klassisk gammal bollhall med dammande grus på planen och ett fåtal plusgrader.
Min dotters lag vann alla grundspelsmatcherna, men åkte sedan ut i semifinalen med minsta marginal.
Bra kämpat tjejer!
Ikväll är vi bortbjudna till en kompis till mig och det ska bli jättetrevligt att träffas, men först ska jag baka en smarrig chokladkaka.
Här kommer lite inspirerande bilder på den goda maten igår. Ha en fortsatt bra helg!
Etiketter:
Övrigt
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)