Kvällens middag blev fläskfilé som tillagades i ugnen med kantareller och champinjoner. Till det serverades hasselbackspotatis och goda vaxbönor som min sambos mamma odlat.
Ingredienser:
Till 4 personer:
1 stor fläskfilé
1 gul lök
200 g kantareller
200 g champinjoner
5 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé
salt
peppar
red av med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten
Garnering:
klippt persilja
Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i 1 cm skivor. Skär svampen i bitar. Stek köttet i smör i en panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en gratängform. Fräs löken, champinjonerna och kantarellerna. Häll i grädden, sojan, svartvinbärsgelén och kalvfonden. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten. Häll såsen över köttet. Sätt in i ugnen på 200 grader tills köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen och strö över persiljan.