Jag lagade en kycklinggryta med bacon och egenplockade kantareller och Karl-Johan svamp. Till grytan serverades ris.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
800 g kycklingfilé
150 g stekfläsk
300 g kantareller och Karl-Johan
1 gul lök
2 syrliga äpplen
smör att steka i
5 dl grädde
2 dl vatten
2 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk sötstark senap
2 msk kycklingfond
½ dl finhackad färsk timjan
salt
peppar
Gör så här:
Skär kycklingfilén i skivor och fläsket i bitar. Skala och finhacka löken. Skala och skär äpplena i skivor. Rensa och grovhacka kantarellerna och Karl-Johan svampen. Bryn köttet, fläsket, löken och svampen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Lägg i äpplena och stek lite till. Häll i grädden, äppeljuicen, vattnet, senapen och kycklingfonden.
Låt koka ihop tills köttet är klart. Lägg i timjanen. Smaka ev av med mer salt och peppar.