Istället för att göra sushi i små bitar, gjorde två sushitårtor med lax, avokado, chilimajonnäs och rostad lök. Receptet är till en tårta.
De går fortare att göra än vanlig sushi och är lika gott.
Ingredienser till en sushitårta:
En springform med ca 20 cm i diameter:
Sushiris recept enligt nedan
2 till 3 avokado beroende på storlek
190 g salmalax
chilimajonäs, klicka här för att komma till recept
torkad lök
Tillbehör:
wasabi
inlagd ingefära
soja
chilimajonnäs
Ingredienser till riset:
250 g sushiris
2 msk socker
2 msk risvinäger
Gör så här:
Skölj riset. Lägg sedan riset i vatten i 20 minuter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 4 dl vatten. Låt koka upp.
När det kokar stänger du av vattnet och låter riset stå tills vattnet är borta. Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret.
Lägg ett bakplåtpapper i botten på springformen. Lägg i hälften av riset och pressa ut ett lager i botten av formen.
Skär avokadon och laxen i tunna skivor. Lägg på ett lager med avokado och sedan ett lager med lax. Ringla över chilimajonnäs. Lägg på ett lager ris till och sedan avokado och lax och ringa över chilimajonnäs. Strö sedan över rostad lök. Gör en laxros genom att lägga laxbitar omlott efter varandra och rulla ihop till en ”ros” och sätt i mitten på tårtan. Låt stå svalt fram till servering.