söndag 21 februari 2021
Jordgubbstårta till alla hjärtans dag
tisdag 16 februari 2021
Smörgåsbakelse till alla hjärtans dag
Till alla hjärtans dag köpte jag hjärtformade polarbröd och gjorde smörgåsbakelse till alla hjärtans dag. Fyllningen räcker till 8 st och jag använder 3 små bröd till varje.
Ingredienser:
Fyllning:
Till 8 smörgåsbakelser:
ca 2 pkt polarbröd ( hjärtformade). Jag hade 3 hjärtan till en bakelse.
2 burkar tonfisk i vatten
1 burk creme fraiche
1 ½ dl majonäs
½ finhackad gul lök
salt
peppar
Garnering:
räkor
skinka
rädisor
röd paprika
machésallad
gräslök
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av med lite salt och peppar. Dela bröden i hjärtan. Jag använde 3 hjärtan till en smörgåsbakelse.
Lägg 8 st hjärtan på ett fat och pensla dem med lite vatten.
Lägg på ett lager av fyllningen och lägg på nästa bröd och pensla med lite vatten och på med fyllning igen osv. Va noga med att även lägga på fyllning runt om själva bakelsen.
Garnera med räkor som du lägger runt om på ovansidan. Lägg skinka som du har skurit i små bitar i mitten. Tryck fast små blad av machésallad runt om varje bakelse. Skär ut en ”blomma” av en rädisa och lägg i mitten. Lägg på några blad av machésallad, några strån av gräslök och lite finhackad paprika vid ena sidan. Låt gärna smörgåstårtebakelserna stå och dra till sig lite innan servering.
tisdag 9 februari 2021
Grötbullar till frukost
Min dotter kom ut på frukost och jag bakade grötbullar. Det var länge sen jag bakade frallor till frukosten. Receptet på grötbullarna hittar du här.
torsdag 4 februari 2021
Soppa med blomkål, potatis, haricots verts, olika sorters lök, chili, ingefära, lime och kokosmjölk.
När det är kallt ute så tycker jag att det är väldigt gott med en värmande soppa. Lagade en vegansk soppa med blomkål, potatis, haricots verts, olika sorters lök, chili, ingefära, lime och kokosmjölk.
Ingredienser:
Till 3-4 portioner:
1 litet blomkålshuvud
4 potatisar
½ purjolök
1 schalottenlök
100 g haricots verts
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 grönsaksbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
salt
peppar
olja att steka i
Gör så här:
Skala och skär potatisen i bitar och blomkålen i buketter. Hacka schalottenlök, purjolök, och chilin i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.
Fräs potatisen och blomkålen i olja i en gryta. Salta. Ta upp blomkålen och potatisen ur grytan, medans du fräser schalottenlök, purjolök och chilin. Häll i kokosmjölken och vatten och lägg sedan i ingefäran, buljongtärningen, saften och skalet från limen.
Lägg tillbaka potatisen, blomkålen och lägg i haricots vertsen och låt koka tills grönsakerna är klara.
Smaka av soppan med salt och peppar.