Lagade en falukorvsgratäng och till den serverades ris. Den sköter sig själv i ugnen medans du kokar riset.
Ingredienser:
800 g falukorv
250 g cocktailtomater i olika färger
2 dl riven ost
Sås:
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl bostongurka
½ dl chilisås ( ketchupliknande)
1 msk stark senap
1 st tärnat grönt äpple
1 ½ msk kalvfond
1 ½ msk maizena mjöl
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Garnering:
finhackad persilja
Gör så här:
Skär falukorven i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
Rör ihop ingredienserna till såsen och häll den över korven. Skär tomaterna i skivor och lägg på dem. Strö över osten och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. Ta ut och strö på persilja.