Kinamat är lätt att laga och sen är det ju gott också. Jag lagade biff med nudlar, champinjoner och olika sorters lök. Rätten är även god att värma och passar perfekt som matlåda till jobbet.
Ingredienser:
Till 6 personer:
400 g lövbiff
Marinad:
2 msk riven färsk ingefära
½ dl vatten
3 msk maizenamjöl
1 tsk salt
2 msk kinesisk soja
Övriga ingredienser:
olja att steka i
1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 bukar skivade champinjoner ( ca 600 g)
3 msk ostronsås
3 msk hoisinsås
3 msk sesamolja
6 dl vatten
400 g nudlar
maizenamjöl
ev mer salt
Gör så här:
Skär lövbiffen i strimlor. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i lövbiffen och blanda runt. Låt gärna köttet få marinera i några timmar.
Skär purjolöken och löken i grova bitar. Finhacka vitlöken.
Koka nudlarna och ställ dem åt sidan.
Fräs köttet i olja. Häll på vattnet, lägg sedan i purjolöken, löken, vitlöken och champinjonerna. Lägg i ostronsåsen, hoisinssåsen och sesamoljan. Rör runt och red ev av med mer maizenamjöl och smaka av med mer salt. Lägg i nudlarna, rör runt och servera.