Ingredienser:
Till ca 30 st bullar:
150 g smör,rumsvarmt
6 dl mjölk
50 g jäst
3/4 dl strösocker
½ tsk salt
½ tsk malen kardemumma
1 påse saffran (0,5 g)
1 ägg
15-16 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
½ dl socker
3 msk vaniljsocker
Garnering:
1 ägg
florsocker
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm(37 grader) och tillsätt saffranen. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl.
Spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 min.
Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i två bitar.
Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm.
Lägg på fyllningen och rulla ihop till en rulle.
Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda. Lägg bullbitarna i formar på en plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Pudra över lite florsocker innan servering.