När vi var på kräftskiva hos min syster så bjöds de på en kräftsoppa som ett av tillbehören till kräftorna.
Soppan går snabbt att laga och blir jättegod. Idag lagade jag den till lunch och serverade vitlöksbröd till.
Ingredienser:
2 morötter
1 gul lök
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 burk kräftost (330 g)
2 dl creme fraiche
½ dl finhackad dill
kräftstjärtar ( 150 g)
salt
peppar
Garnering:
aioli
dill
några kräftstjärtar
Gör så här:
Skala och riv morötterna fint. Skala och finhacka löken. Fräs morötterna och löken i smör. Strö över mjölet. Häll på vattnet och lägg i fiskbuljongtärningarna. Låt sjuda i ca 5 minuter. Blanda i kräftosten och creme fraichen och låt puttra lite till. Lägg till sist i dillen och kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar.