Var ute och gick i skogen och hittade karljohansvamp och några små kantareller. Champinjoner hade jag i kylen.
Lagade en höstgryta med kycklingfilé och olika sorters svamp. Till grytan serverades bandspagetti.
Ingredienser:
Till 8 personer:
1 kg kycklingfilé
350 g kantareller, karljohansvamp och champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1 dl lingonsylt
6 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk kinesisk soya
2 msk finhackad färsk timjan
3 msk kycklingfond
maizenamjöl
salt
peppar
Garnering:
lingon
timjan
Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar. Skala och finhacka löken. Rensa och grovhacka kantarellerna, karljohansvampen och champinjonerna. Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ åt sidan medans du rör ihop ingredienserna till såsen.
Vispa ihop grädde, mjölk, kycklingfond, soya och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. Red av med maizenamjöl. Lägg över köttet tillsammans med löken och svampen i grytan.
Låt koka i såsen tills köttet är klar.
Smaka ev av med mer salt och peppar.
Garnera med lingon, färsk timjan och servera bandspagetti och brysselkål.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar