Jag gillar verkligen smaken av tryffel. Gjorde en pastasås med oxfilé och smaksatte den med tryffelolja. Vill du ha mindre tryffelsmak så minska du bara mängden olja i såsen.
Till 4-6 personer behöver du:
500 g oxfilé
200 g små champinjoner
2 schalottenlökar
1 ½ msk tryffelolja
2 msk kalvfond
5 dl grädde
1 dl finklippt persilja
grovmalen svartpeppar
salt
ev maizenamjöl till redning
Garnering:
riven parmesanost
Gör så här:
Ansa och skär oxfilén i tunna skivor. Krydda dem med salt och peppar.
Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa champinjonerna.
Fräs löken och champinjonerna i smör i en gryta. Häll på kalvfonden och låt småputtra i någon minut . Häll på grädden och tryffeloljan och låt såsen koka ihop. Smaka av med peppar och salt.
Stek köttet hastigt i en stekpanna och låt det vila i 5 minuter medans du koka pastan.
Lägg i persiljan och vänd till sist ner köttet och låt puttra i några minuter.
Servera med pastan och riven parmesanost.