På söndag är det 1a advent och förutom ljusstakar och stjärnor som lyser upp i mörkret vill jag så klart sätta in fina blommor. Här är några av dem.
lördag 28 november 2020
torsdag 26 november 2020
Krämig matjessill
Gillar du matjessill? I så fall tycker jag att du ska testa att göra denna krämiga matjessill med två olika sorters lök och med en mild smak av kaviar.
Ingredienser:
1 burk matjessill
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 msk kaviar, typ Kalles
½ liten finhackad rödlök
½ dl finhackad purjolök
1 msk finhackad dill
salt
peppar
Gör så här:
Skär matjessillen i bitar. Rör ihop resterande ingredienserna och smaka av med salt och lite peppar. Rör försiktigt ner sillen i såsen. Sillen blir godast om den får stå i kylen i några timmar innan servering.
onsdag 11 november 2020
Edamamebönor, sesam, citron och sojaglaserade med flingsalt
Edamamebönor är ett gott tillbehör. Du håller dem i ena änden och trycker ut bönorna med tänderna. Godast är de om du servera dem lite ljumna.
Ingredienser:
500 g frysta Edamamebönor i sin skida
1 msk sesamolja
½ msk saft från en citron
3 msk japansksoja
1 msk svarta sesamfrön
flingsalt
Gör så här:
Lägg de frysta bönorna i en kastrull. Koka bönorna i 3 min i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Häll den över bönorna och rör runt. Strö flingsalt över och servera bönorna ljumna.
torsdag 5 november 2020
Pasta med bacon och ädelostsås
Jag lagade en krämig pasta med bacon och ädelost. En rätt som är god och går fort att laga.
Ingredienser:
Till 4 personer:
400 g okokt bandspagetti
1 pkt bacon
1 gul lök
1 päron
100 g ädelost
3 dl grädde
2 dl mjölk
lite pastavatten
salt
peppar
Gör så här:
Skär baconet i bitar. Skala och finhacka löken. Skala och skär päronet i bitar.
Koka pastan enligt anvisningarna medans du gör pastasåsen. Stek baconet.
Lägg i löken och päronet. Stek i några minuter och häll sedan i grädden, mjölken och smula ner osten. Smaka av med peppar och ev mer salt.
Låt såsen koka ihop och blanda sedan ner den i den kokade pastan tillsammans med lite av pastavattnet.