Jag lagade en kycklinggryta alá Coq au vin och till den serverades kokt potatis, haricot verts och en klick svartvinbärsgelé.
Ingredienser:
Till 4 personer:
4 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
1o små steklökar
2 msk tomatpuré
3 msk kycklingfond
2 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
2 tsk torkad timjan
salt
peppar
maizenamjöl
Gör så här:
Skär kycklingen och champinjonerna i bitar. Skala löken. Fräs kycklingen och svampen i en gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, vatten, kycklingfond, tomatpuré, pressad vitlök, lök, timjan och lagerblad. Låt grytan koka på svag värme under lock tills kycklingköttet är färdigt, ca 20 minuter. Red av med maizenamjöl och smaka ev av med mer salt och peppar.